Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до всеки един от 240-те избрани

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до всеки един от 240-те избрани
Коментари Харесай

Гешев изпрати писмо до всички депутати, зове за спешна правна реформа

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до всеки един от 240-те определени за народни представители в 48-ото Народно заседание. В него той приканва за незабавна правна промяна за преодоляване на престъпността и разговор сред институциите.

Публикуваме цялостния текст на писмото на основния прокурор до всеки от 240-те депутати:

„ Обръщам се към Вас, в качеството Ви на депутат в законодателния орган на парламентарната република.
Основните демократични правила на правовата страна и разделянето на управляващите допускат, с изключение на практикуване на съвместен надзор, и интензивно взаимодействие сред всички държавни институции.
За страдание, Прокуратурата на Република България регистрира отрицателна наклонност при съдействието в границите на функционалната подготвеност на органите на властта, достигащ до равнища, неотговарящи на упованията и потребностите на българските жители.

Това неизбежно води до уронване на устоите на държавността и демократичните стандарти, както и до нестимулирани офанзиви против държавните институции, и в частност правосъдната власт.
Неизбежен резултат от това са заниженото доверие на обществото в институциите, растежът на престъпността и дестабилизацията на публичния бранш, забележими за всеки български жител.
В миг, когато пред българското общество стоят голям брой рискове, подбудени от водената наоколо от държавната граница война, икономическата и обществена рецесия, българските институции, като мотор на страната, следва да действат единно и с нужната отговорност за отбрана на националния интерес на българските жители.

Реални действия са вероятни само при неотложно обединяване на напъните на цялата страна в посока решение на неотложните проблеми за обществото, загърбвайки персонални или конюнктурни ползи, в името на страната и за реализиране на предстоящата сигурност, непоклатимост и разцвет.

Прокуратурата на Република България декларира своята подготвеност за деен разговор с всички институции в процеса по възобновяване на законността в страната.

Изразявам откровените си упования, че всеки един от народните представители, воден от възприятието на дълг за отбрана ползите на българското общество, ще се вслуша и в гласа на българските магистрати, както и с оглед нуждата от провеждането на задълбочена и всеобхватна правосъдна промяна в незабавен порядък.

Реформа, която ще бъде ориентирана към намиране на решение на проблемите на обществото, свързани с българското правораздаване и повишение на възприятието за правдивост у българските жители.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР